Spatiu special amenajat pentru copii

Spaţiul cald, special amenajat pentru micuţi, şi specialiştii care devin prieteni cu copiii imediat de cum au intrat pe uşa cli-nicii, creează o atmosferă plăcută astfel încât cei mici nu se mai simt speriaţi de prezenţa lor într-o unitate medicală şi nici de cea a medicilor.

Schimbam lacrimi in zambete!

De cand se nasc incercam sa ne inzestram copiii cu toata intelepciunea acumulata. Constatam pe zi ce trece ca sunt o existenta distincta, ca au personalitate proprie, ca au vise si idei marete si ca au nevoi proprii. Pentru noi toti, sanatatea copilului nostru este intotdeauna pe primul loc. Astfel, am inteles ca merita sa aiba o clinica dedicata lor, unde toti si toate le slujesc zi de zi sanatatea.

Servicii medicale de inalta calitate

Clinica „Sfânta Anastasia“ oferă servicii medicale pentru copii la cele mai înalte standarde, asigurate de specialişti din Piatra-Neamţ, dar şi din importante oraşe universitare din ţară. Este vorba de medici care au o bogată experienţă în pediatrie şi sunt recunoscuţi pentru profesionalismul lor, din Cluj, Iaşi, Târgu-Mureş şi, nu în ultimul rând, din Piatra-Neamţ.

Aparatura ultra-performanta

Cabinetele din incinta clinicii sunt dotate cu aparatură pediatrică ultra-performantă, iar în premieră în judeţul Neamţ, la Clinica „Sfânta Anastasia“ sunt realizate de către specialişti şi ecografii transfrontanelare şi ecografii pentru depistarea bolii de reflux gastroesofagian la copii.
Piatra Neamt, Ozana nr. 31 | Tel.: 0333 407 016, 0774 461 055|office@pediatrieanastasia.ro

Genetica medicala

Genetica Medicală este specialitatea care vizează:

a) depistarea, diagnosticarea, tratarea şi recuperarea pacienţilor cu afecţiuni genetice şi a celor cu anomalii congenitale;

b) estimarea riscului de recurenţă a bolilor genetice în familiile pacienţilor şi acordarea unui sfat genetic corect şi competent.

Bolile genetice pot fi prezente la indivizi de toate vârstele şi pot afecta orice sistem sau organ.

Ce este consultul genetic?

Consultul genetic este un act medical specializat, complex prin care se încearcă evaluarea unei afecțiuni cu o componentă posibil genetică (ereditară) și care are ca scop acordarea unui sfat genetic bolnavului și familiei sale. Acesta este un capitol important al geneticii medicale, care are drept scop diagnosticarea și îngrijirea pacienților cu boli genetice și, în egală masură, prevenirea apariției acestor boli.

Prin sfat genetic, pacienții și rudele lor sunt informați de către medicul genetician în legatură cu consecințele bolii, riscul de apariție sau de transmitere în familie, precum și modalitățile prin care afecțiunea poate fi prevenită sau ameliorată. Prin programe speciale de screening, unele boli genetice se pot recunoaște precoce, permițând o intervenție adecvată și o decizie informată.

Care sunt principalele indicatii ale consultului genetic?

  • Nou născuți, sugari cu anomalii congenitale multiple;
  • Retard mental cu sau fara retard neurologic;
  • Intersexualități (ambiguitate sexuala);
  • Surditatea congenitala (prezenta la nastere);
  • Copii cu anomalii congenitale multiple (malformatii), mai ales dacă sunt asociate cu tulburări de creștere și dezvoltare postnatală psiho-motorie deficitara;
  • Tulburări de dezvoltare pubertară: deficit/exces statural la fete/baieti, anomalii ale organelor genitale externe/interne, amenoree primară, oligo/azoospermie, ginecomastie.
Vreau programare

Pentru informatii suplimentare si programari telefonice sunati la 0333 407 016, 0774 461 055